--- ---

Royal Mail snijdt in dividend

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Vijfjarenplan om bedrijf op de rails te krijgen.

(ABM FN) Royal Mail is van plan het dividend te verlagen voor het boekjaar 2020 en stelde een vijfjarenplan op om de huidige winstdaling het hoofd te bieden. Dit maakte het Britse postbedrijf woensdagochtend bekend.

Royal Mail wil voor het lopende boekjaar minimaal een dividend uitkeren van 15 pence per aandeel met eventueel de optie voor extra uitbetalingen later in het jaar. Over het afgelopen boekjaar keerde het postbedrijf nog een dividend uit van 25 pence per aandeel.

Door te snijden in het dividend wil het postbedrijf geld vrijmaken voor investeringen in de transformatie naar pakketbezorger met een aangepaste operationele winstmarge van 4 procent in 2021/2022 en van 5 procent in 2023/2024. In de komende vijf jaar wil Royal Mail circa 1,8 miljard pond investeren.

In het afgelopen jaar daalde de aangepaste operationele winst, voor reorganisatiekosten, met 26 procent tot 509 miljoen pond op jaarbasis. Dit was in lijn met de eigen verwachtingen. De winst voor belastingen daalde van 565 miljoen tot 398 miljoen pond. De onderliggende omzet steeg met 2 procent tot 10,6 miljard pond.

In het lopende boekjaar verwacht Royal Mail een aangepaste operationele winst na transformatiekosten van 300 miljoen tot 340 miljoen pond en een daling van de geadresseerde postvolumes van 5 tot 7 procent.

Voor de komende vijf jaar mikt het bedrijf op een jaarlijkse omzetgroei van 2 tot 3 procent, waarbij de omzet in het fiscale jaar 2024 mogelijk 12 miljard pond kan zijn.

Geef een reactie