--- ---

Marks & Spencer boekt lagere winst en omzet

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Dividend omlaag.

 Marks & Spencer heeft het afgelopen boekjaar een lagere winst en omzet geboekt. Dit maakte de Britse warenhuisketen woensdag bekend.

CEO Steve Rowe zei ver in de eerste fase van het transformatieprogramma van de Britse warenhuisketen te zitten. De bestuurder zei goede vooruitgang te boeken bij het herstellen en oplossen van veel bestaande problemen.

Marks & Spencer boekte in het gebroken boekjaar, dat eindigde op 30 maart, een operationele winst van 601 miljoen pond, in vergelijking met 670,6 miljoen pond in het voorgaande boekjaar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 413,4 miljoen pond, tegenover 452,1 miljoen pond.

De omzet daalde van 10,7 miljard pond vorig jaar naar 10,4 miljard pond in het afgelopen boekjaar.

Het jaardividend is verlaagd van 18,7 pence vorig jaar naar 13,9 pence over het afgelopen boekjaar.

Outlook

Hoewel het concern zich nog in de moeilijke beginfase van het transformatieprogramma bevindt en wordt verwacht dat de belangrijkste activiteiten van het concern in het komende jaar enigszins zullen verbeteren, "zijn de eerste zeven weken van het nieuwe boekjaar in lijn met de verwachtingen verlopen", aldus Markt & Spencer. De retailer verwacht overigens dat de grootste vooruitgang pas in de tweede helft van het boekjaar gerealiseerd zal worden.

Marks & Spencer verwacht in het komende boekjaar circa 350 miljoen tot 400 miljoen pond te investeren.

Voor de divisie Food wordt een daling van de omzet voorzien van 1 procent, met name vanwege winkelsluitingen, terwijl voor de divisie Clothing & Home een daling van de omzet van 3 procent wordt verwacht, tevens vanwege winkelsluitingen. De operationele kosten in het Verenigd Koninkrijk zullen in het huidige boekjaar waarschijnlijk 1 procent lager uitkomen, vanwege kostenbesparingen, winkelsluitingen en lagere afschrijvingen.

Geef een reactie