--- ---

Lowe’s verlaagt verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Doe-het-zelver stelt teleur in eerste kwartaal.

 Lowe's heeft woensdag met de aangepaste winst per aandeel onder de verwachting van analisten gepresteerd en besloot de outlook voor heel het jaar te verlagen. Dit bleek vandaag uit de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar van de Amerikaanse doe-het-zelf-keten.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,22 dollar, goed voor een nettowinst van 1.046 miljoen dollar. De markt rekende op een aangepaste winst per aandeel van 1,33 dollar.

De omzet voor de driemaands periode die eindigde op 3 mei van dit jaar kwam 2,2 procent hoger uit op 17.741 miljoen dollar tegen 17.360 miljoen dollar een jaar eerder, toen het kwartaal op 4 mei 2018 eindigde. De vergelijkbare omzet steeg met 3,5 procent. Op de Amerikaanse thuismarkt bedroeg de vergelijkbare omzetgroei zelfs 4,2 procent.

Outlook

Het bedrijf uit Mooresville stelde de outlook voor het lopende boekjaar bij op basis van de margedruk in het eerste kwartaal.

De omzet wordt dit jaar verwacht met circa twee procent toe te nemen, de vergelijkbare omzet met circa drie procent. De operationele winstmarge stijgt in de nieuwe prognose met 310 tot 340 basispunten. De marge voor het aangepaste resultaat stijgt naar verwachting dit jaar met twintig tot vijftig basispunten.

De winst per aandeel komt naar verwachting uit tussen de 5,54 dollar en 5,74 dollar.

Daarmee is de omzetverwachting onveranderd ten opzichte van de outlook die bij de jaarcijfers werd afgegeven, maar de margegroei werd toen nog ingeschat op 375 tot 385 basispunten, en de winst per aandeel op 6,00 tot 6,10 dollar.

De koers van het aandeel Lowe's noteerde in New York in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent lager.

Geef een reactie