Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 22 mei 2019

British Steel vraagt surseance aan

British Steel, de grootste Britse staalfabrikant, heeft surseance van betaling aangevraagd nadat het Britse hooggerechtshof opdracht gaf tot liquidatie van het concern. Daarmee staan duizenden banen op de helling.

Het hooggerechtshof heeft een curator benoemd voor de afwikkeling van het faillissement. Deze zal worden bijgestaan door accountantskantoor EY. Tijdens de liquidatie blijft het staalbedrijf, dat in handen is van investeerder Grebyll Capital, in de markt af en zijn klanten blijven bevoorraden.

Gesprekken over een noodlening van de Britse overheid liepen vast op vrees dat zo'n lening in strijd met de regels zou zijn. Minister Greg Clark van handel zei dat de regering bereid was 120 miljoen pond te lenen aan het staalconcern, om de kosten te overbruggen die moeten worden gemaakt om te voldoen aan de eisen voor de uitstoot van schadelijke stoffen.

Volgens directeur Gareth Stace is het nieuws een aanzienlijke tegenslag voor het bedrijf en voor belanghebbenden in het land. Volgens Stace blijven er opties op tafel liggen om een nieuwe koper te vinden voor British Steel. De wereldwijde vraag naar staal blijft positief.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 16, 2019

Drone aanval gooit olie op vuur | 16 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen