--- ---

British Steel vraagt surseance aan

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Noodlening ketst af.

British Steel, de grootste Britse staalfabrikant, heeft surseance van betaling aangevraagd nadat het Britse hooggerechtshof opdracht gaf tot liquidatie van het concern. Daarmee staan duizenden banen op de helling.

Het hooggerechtshof heeft een curator benoemd voor de afwikkeling van het faillissement. Deze zal worden bijgestaan door accountantskantoor EY. Tijdens de liquidatie blijft het staalbedrijf, dat in handen is van investeerder Grebyll Capital, in de markt af en zijn klanten blijven bevoorraden.

Gesprekken over een noodlening van de Britse overheid liepen vast op vrees dat zo'n lening in strijd met de regels zou zijn. Minister Greg Clark van handel zei dat de regering bereid was 120 miljoen pond te lenen aan het staalconcern, om de kosten te overbruggen die moeten worden gemaakt om te voldoen aan de eisen voor de uitstoot van schadelijke stoffen.

Volgens directeur Gareth Stace is het nieuws een aanzienlijke tegenslag voor het bedrijf en voor belanghebbenden in het land. Volgens Stace blijven er opties op tafel liggen om een nieuwe koper te vinden voor British Steel. De wereldwijde vraag naar staal blijft positief.

Geef een reactie