--- ---

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Takeaway.com

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Koersdoel naar 100,00 euro.

 ING heeft woensdag het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 76,00 naar 100,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analisten Marc Hesselink keek opnieuw naar de langetermijnkansen van Takeaway, nu de overname van Delivery Hero Duitsland is afgerond. Deze deal beperkt volgens de analist de neerwaartse risico's voor de maaltijdbezorger en Hesselink is van mening dat de markt nog steeds de concurrentiekracht, de marktontwikkelingen en winstkansen van Takeaway onderschat.

Op basis van een uitgebreide marktanalyse, werd de analist positiever over de langetermijnkansen in de markt. ING verhoogde de ramingen voor de EBITDA-marges van de maaltijdbezorger van 40 naar 50 procent. Als gevolg kwam ING tot een hoger koersdoel van 100,00 euro.

Het is volgens de analist gerechtvaardigd dat Takeaway tegen een premie staat genoteerd. De groei- en margepotentie is ook groter dan die van concurrenten.

Het aandeel Takeaway.com koerste woensdagochtend 0,9 procent hoger op 76,20 euro.

Geef een reactie