Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 22 mei 2019

Beursblik: impact van eurosceptische partijen op voortbestaan EU verdient nuance

(ABM FN) De omvang en de impact van de opmars van de eurosceptische partijen in EU-landen verdient de nodige nuance. Dit stelde econoom Cora Vandamme van KBC in aanleiding van de verkiezingen die donderdag van start gaan.

Vandamme voorziet dat het zetelaandeel van eurosceptische en populistische partijen, ongeacht de fractie, naar 30 procent zal stijgen. Dit betekent dat de meer gematigde partijen toch de meerderheid van de zetels in het Europees Parlement zullen behouden, aldus de econoom.

"Naast de omvang van de opmars van de eurosceptische partijen mag ook hun impact niet overschat worden", schrijft Vandamme. Ze benadrukt de grote verschillen tussen de eurosceptische partijen die de samenwerking tussen hen bemoeilijkt. Verder wijst ze op dat de retoriek van de anti-Europese partijen sterk gematigd werd in de voorbije jaren.

"Samengevat kunnen we stellen dat de verwachte opmars van eurosceptische partijen in het EP de beslissingsprocessen en de verdere integratie of uitbreiding van de EU waarschijnlijk zullen bemoeilijken, maar dat een desintegratie van de EU niet aan de orde is", concludeert Vandamme.

De Aandeelhouder TV

september 17, 2019

AEX 17 sep 2019 -Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2019

DSM op overnamepad? | 17 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 16, 2019

AEX 16 september 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 16, 2019

Drone aanval gooit olie op vuur | 16 september 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 sep 13:28 Albert Jellema

Altice kan nog 160 procent stijgen Blue Sky

17 sep 13:43 Edward Loef

Technische surveillance op de AEX, olie en meer

16 sep 14:28 Marco Knulst

Uitbraak olieprijs na drone-aanvallen