--- ---

Beursblik: focus op outlook Shell

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Credit Suisse handhaaft Outperform advies.

 De focus voor de markt tijdens de bestuursdag van Royal Dutch Shell op 4 juni zal naar verwachting op de vooruitzichten van de Brits-Nederlandse energiereus na 2020 liggen. Dit meldden analisten van Credit Suisse woensdag in aanloop naar het evenement.

De analisten verwachten dat Shell zijn autonome vrije kasstroomdoelstellingen voor 2020 van 25 miljard tot 30 miljard dollar zal herhalen, "wat zich vertaalt in een kasstroomneutraliteitsniveau, na dividenden en rente, van 50,00 dollar per vat", aldus Credit Suisse.

De analisten zijn van mening dat het huidige investeringsniveau van 25 miljard tot 30 miljard per jaar het bedrijf in staat stelt om licht te groeien, "dus we verwachten geen significante veranderingen in de investeringsplannen", voegden zij toe.

De analisten verwachten wel dat Shell het doel heeft om op de langere termijn de dividenduitkering terug te brengen van 16 miljard dollar naar 12 miljard, wat betekent dat er in de jaren na afronding van het huidige inkoopplan van 25 miljard dollar, voor nog eens 45 miljard dollar aan eigen aandelen teruggekocht kan worden.

Tot slot stellen de analisten dat naarmate het bedrijf zich progressief en defensief blijft verbeteren in de energietransitie, beleggers vertrouwen moeten hebben in de toekomstige richting van het dividend van Shell.

Credit Suisse handhaafde het advies op Outperform en hanteerde een koersdoel van 3.175 pence. Het aandeel Shell noteerde woensdag op een vlak Damrak 0,4 procent lager op 28,87 euro.

Geef een reactie