--- ---

Banca Carige opdoeken als koper uitblijft – media

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 22 mei 2019

Toezichthouder wil niet dat Italiaanse regering de bank redt.

Europese bankentoezichthouders denken dat de kwakkelende Italiaanse bank Banca Carige gesloten moet worden als het bedrijf geen koper kan vinden. Daarmee wijken de toezichthouders af van de plannen van de Italiaanse regering voor een redding met overheidsgeld. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag.

Er is een goede kans dat de anti-establishment regering in Rome in deze zaak lijnrecht tegenover de ECB in Frankfurt zal komen te staan.

De toezichthouders hebben momenteel geen plan klaarliggen om de stekker direct uit Carige te trekken en hopen dat de bank alsnog een investeerder kan vinden. Als dat niet lukt, dan lijkt opdoeken van de bank de logische volgende stap, zeiden bronnen tegen Reuters. Een specifiek tijdspad zou er niet zijn.

Financiële aandelen in heel Europa gingen woensdag onderuit. Credit Agricole en ING verloren meer dan 2 procent.

Geef een reactie