--- ---

PPG Industries gaat geen onderdelen afsplitsen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 21 mei 2019

Concurrent AkzoNobel houdt vast aan huidige strategie.

 PPG Industries brengt geen wijzigingen aan in de huidige bedrijfsactiviteiten en splitst dus ook geen verf- of coatingonderdelen af. Dit maakte de Amerikaanse concurrent van AkzoNobel dinsdag bekend.

Het bedrijf uit Pittsburgh stond onder druk van de activistische belegger Trian Fund Management om de divisie die verf voor huizen en gebouwen maakt af te splitsen van de coatings voor auto's en andere producten. Daarop liet PPG twee afzonderlijke evaluaties uitvoeren, door respectievelijk Morgan Stanley en Goldman Sachs.

Beide concludeerden afzonderlijk van elkaar dat het strategisch het meest verstandig is om aan de huidige bedrijfsstructuur vast te houden.

"Hiermee behouden we een volledige strategische flexibiliteit in de toekomst", aldus CEO Michael McGarry.

PPG start wel een nieuw kostenbesparingsprogramma, waarmee het jaarlijks ongeveer 125 miljoen dollar hoopt te besparen. De besparingen komen onder meer uit het aanpassen van de kostenstructuur en het stopzetten van kleinere productlijnen.

In het tweede kwartaal verwacht PPG een afschrijving te doen van tussen de 185 miljoen en 200 miljoen dollar.

Twee jaar geleden toonde het Amerikaanse bedrijf nog interesse in zijn Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel maar meerdere malen wees het Amsterdamse concern een bod af. AkzoNobel zette destijds liever in op zijn eigen groeiplan door zijn Specialty Chemicals tak te verkopen. Uiteindelijk werd de tak vorig jaar verkocht aan The Carlyle Group en GIC. Sindsdien heeft de voormalige Akzo-divisie de naam Nouryon.

Het aandeel PPG Industries daalde dinsdag 1,5 procent in New York. AkzoNobel steeg 0,5 procent in Amsterdam.

Geef een reactie