--- ---

Winststijging Burberry

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Modelabel verhoogt dividend.

Burberry heeft in het gebroken boekjaar 2019 de winst zien stijgen en verhoogde het dividend. Dit maakte het Britse modelabel donderdagochtend bekend.

In het afgelopen jaar, dat eindigde op 30 maart, realiseerde Burberry een 6,8 procent hogere winst voor belastingen van 441 miljoen pond. Een jaar eerder was dit 413 miljoen pond. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden voorafgaand aan de cijfers rekening met een winst van 444,4 miljoen pond.

De omzet daalde licht met 0,4 procent tot 2,72 miljard pond, maar viel wel licht hoger uit dan de 2,71 miljard pond die analisten hadden voorzien. Voor heel 2019 mikte Burberry zelf op een grofweg stabiele omzet ten opzichte van een jaar eerder.

Het modelabel boekte een nettowinst van 339 miljoen pond, hetgeen meer was dan de 294 miljoen pond een jaar eerder. Het bedrijf wil een dividend uitkeren van 42,5 pence per aandeel, hetgeen meer is dan de 41,3 pence per aandeel vorig jaar.

Burberry verwacht onverminderd dat de omzet en aangepaste operationele marge stabiel blijven tegen constante wisselkoerseffecten in het boekjaar 2020.

Geef een reactie