--- ---

Walmart verrast met winstsprong

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Omzetgroei Amerikaanse retailer valt analisten tegen.

 Walmart heeft in het afgelopen eerste kwartaal de omzet licht zien stijgen en de aangepaste winst per aandeel beter zien uitkomen dan voorzien. Dit bleek donderdag uit de resultaten over de drie maanden die eindigden op 30 april van dit jaar

De grootste retailer ter wereld in omzet gemeten boekte een omzet van 123,9 miljard dollar, een stijging van 1,0 procent op jaarbasis. De omzetgroei exclusief wisselkoerseffecten bedroeg 2,5 procent.

De verwachting van analisten ondervraagd door FactSet lag op 125,3 miljard dollar.

Dit leverde een nettowinst van 3.842 miljoen dollar op tegen 2.134 miljoen dollar een jaar eerder, ofwel een winst per aandeel van 1,33 dollar. Aangepast voor bijzondere posten bedroeg de winst per aandeel 1,13 dollar bij een verwachting die lag op 1,02 dollar per aandeel.

Met deze resultaten op zak meent Walmart goed op koers te liggen voor zijn jaardoelen, "hoewel we een lastigere vergelijkingsbasis in het tweede kwartaal hebben als gevolg van weergerelateerde meevallers vorig jaar", aldus de retailer. Maar onderliggend gaat het volgens Walmart uitstekend en de omnichannel strategie werkt.

Het aandeel Walmart noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 1,1 procent hoger.

Geef een reactie