--- ---

Nestle verkoopt huidverzorgingstak

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Prijskaartje van ruim 10 miljard Zwitserse frank.

 Nestle is exclusieve onderhandelingen gestart om zijn huidverzorgingstak te verkopen aan een consortium dat wordt geleid door de private equity firma EQT Partners en een dochteronderneming van Abu Dhabi Investment Authority in een deal met een mogelijk prijskaartje van 10,2 miljard Zwitserse frank. Dit meldde de Zwitserse sectorgenoot van Unilever donderdag voorbeurs.

De transactie, van omgerekend circa 9 miljard euro, wordt naar verwachting in de tweede jaarhelft afgerond. Wanneer de deal is beklonken, zal Nestle meer details geven over hoe de opbrengst wordt gebruikt, aldus het bedrijf.

In 2018 behaalde de huidverzorgingstak van Nestle een omzet van 2,8 miljard frank, omgerekend zo'n 2,5 miljard euro.

Geef een reactie