--- ---

KPN wil aanpassing wetsvoorstel

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Nieuwe wetgeving hindert beschermingsconstructie.

 KPN vindt dat nieuwe wetgeving de beschermingsconstructies van het telecombedrijf aantast. Dit blijkt uit een document dat KPN opstelde naar aanleiding van een hoorzitting vandaag in de Tweede Kamer.

Het Wetsvoorstel Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie hindert bestaande beschermingsconstructies in hun werking, aldus KPN.

Naast de onduidelijkheid waartoe het voorstel leidt, bevat het wetsvoorstel ook regels die "onnodig complex en gedetailleerd" zijn en te veel ingrijpen in de dagelijkse bedrijfsvoering, voegde het telecombedrijf toe.

Het wetsvoorstel moet daarom volgens KPN worden aangepast.

De toetsing moet "alleen vooraf plaatsvinden, aan de hand van duidelijkere criteria en met een vorm van onafhankelijk toezicht op de toepassing".

Er wordt volgens KPN vanuit gegaan dat zeggenschap altijd teruggedraaid kan worden, maar in de praktijk zal na uitvoering van een transactie een onderneming al snel niet meer dezelfde zijn en is terugdraaien volgens het telecombedrijf "niet zonder schade voor de continuïteit van de onderneming mogelijk".

KPN waarschuwde dat ondernemingen die onder de nieuwe wet vallen mogelijk minder aantrekkelijk worden en daarvan potentieel nadeel in hun financieringsmogelijkheden kunnen ondervinden.

Geef een reactie