--- ---

Kone toont interesse in liftdivisie Thyssenkrupp – media

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Mogelijk 14 miljard euro met deal gemoeid.

Het Finse Kone bekijkt de mogelijkheden voor een overnamebod ter waarde van 14 miljard euro op de liftdivisie van Thyssenkrupp. Dit meldde persbureau Reuters woensdagavond op basis van vier bronnen.

Thyssenkrupp heeft plannen om de winstgevende liftdivisie naar de beurs te brengen, omdat de Duitse onderneming het kapitaal dringend nodig heeft.

Kone ziet de divisie liever in eigen handen en overweegt een bod. Volgens bronnen is het niet duidelijk of het Finse bedrijf wel in staat is om het gehele bod in contanten te doen en of de overname groen licht zou krijgen van betrokken toezichthouders. Thyssenkrupp liep zelf al tegen de nodige reglementaire obstakels aan met de joint venture-plannen met Tata Steel. Uiteindelijk zag het concern af van de fusie met de Europese activiteiten van het Indiase staalbedrijf omdat de kans op goedkeuring vanuit Brussel klein was. Om deze reden brengt Thyssenkrupp de liftdivisie liever naar de beurs.

"Het bedrijf heeft gegarandeerde opbrengsten nodig en een beursgang is een veilige optie. Andere opties gaan gepaard met de nodige risico's", aldus een bron tegenover Reuters.

Geef een reactie