Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 16 mei 2019

Flinke winstval Thomas Cook

 Thomas Cook heeft in de eerste zes maanden van het lopende gebroken boekjaar 2019 een flink verlies geleden en kreeg diverse biedingen binnen op de luchtvaartactiviteiten van het bedrijf. Dit maakte de Britse reisorganisatie donderdagochtend bekend.

In de afgelopen zes maanden tot 31 maart kwam het verlies voor belastingen uit op bijna 1,5 miljard pond. In dezelfde periode een jaar eerder was dit nog slechts een verlies van 303 miljoen pond. De reisorganisatie schreef dit toe aan een afschrijving op de goodwill.

De omzet daalde van 3,2 miljard tot 3,0 miljard pond op jaarbasis.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten was er een verlies van 245 miljoen pond tegenover een verlies van 170 miljoen pond een jaar eerder.

Het reisbedrijf zei te kampen met een druk op de marges bij de touroperator.

Thomas Cook evalueert momenteel de luchtvaartactiviteiten en stelde al enkele biedingen te hebben ontvangen. De reisorganisatie gaf geen informatie over de hoogte van de biedingen en welke partijen geïnteresseerd zijn.

Het bedrijf sloot het winterprogramma naar eigen zeggen conform verwachting af met een stijging van het aantal boekingen met 7 procent. Het zomerprogramma is al voor 57 procent volgeboekt, hetgeen in lijn ligt met het percentage vorig jaar. De boekingen bij de touroperator vielen evenwel 12 procent lager uit, maar daartegenover wist Thomas Cook wel de prijzen in alle belangrijke segmenten te verhogen met twee procent.

CEO Peter Fankhauser stelde dat de aanhoudende druk vanuit de concurrentie zorgt voor onzekerheid bij consumenten. Dit drukt dan weer de marges. In combinatie met hogere brandstof- en hotelkosten zorgt dit voor meer tegenwind in de rest van het jaar.

Het aandeel Thomas Cook daalde donderdag 14,3 procent.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup