--- ---

Bouygues schrijft rode cijfers

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Wel meer omzet voor Frans conglomeraat.

 Bouygues heeft de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar zien oplopen, maar ook rode cijfers geschreven. Dit maakte het Franse conglomeraat donderdag bekend.

Bouygues zag de nettowinst van 14 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2018 omslaan naar een verlies van 59 miljoen euro over de eerste drie maanden van dit jaar. Dit schreef de onderneming toe aan de lagere bijdrage uit onderdeel Alstom, dat over de verslagperiode een verlies draaide van 33 miljoen euro.

De omzet van Bouygues steeg met zestien procent naar 7.933 miljoen euro. Op een vergelijkbare basis steeg de omzet met acht procent.

Ook dit keer gaf Bouygues expliciet aan dat het eerste kwartaal van het concern niet maatgevend is voor de rest van het jaar.

Outlook

Bouygues bevestigde de outlook voor heel 2019 met een verbetering van de winstgevendheid en een vrije kasstroom van 300 miljoen euro bij Bouygues Telecom. Binnen twee jaar moet de kasstroom voor de groep naar 1 miljard euro zijn opgelopen na aftrek van kosten voor schulden, belastingen en rentelasten.

Het aandeel Bouygues sloot woensdag 2,4 procent hoger.

Geef een reactie