--- ---

Beursblik: Sligro stelt enigszins gerust op Belgische beleggersdag

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Groothandels- en supermarktconcern scherper in vestigingsbeleid.

 Sligro heeft op zijn beleggersdag in België woensdag analisten van ING en KBC Securities enige geruststelling geboden als het gaat om de vertraging die het bedrijf ervoer bij de opening van zijn vestiging in Antwerpen en de noodzaak tot een meer opportunistische benadering van het vestigingsbeleid. Dit bleek donderdag uit een analyse van ING en KBC Securities van deze beleggersdag.

KBC Securities wees donderdag op de ambitie van Sligro in België een marktaandeel van tien procent te bereiken met acht tot tien locaties in het land en voegde toe dat dit niveau op een autonome basis pas na 2025 haalbaar is, maar fusies en overnames dit proces kunnen versnellen.

ING en KBC Securities hebben hun ramingen voor Sligro niet aangepast. ING heeft het advies op Houden staan met een koersdoel van 38,00 euro. KBC hanteert het advies Accumuleren met een koersdoel van 37,50 euro.

De koers van het aandeel Sligro noteerde donderdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 32,00 euro.

Geef een reactie