--- ---

Beursblik: KBC Securities haalt NN Group van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

Koersdoel naar 41,00 euro.

KBC Securities heeft donderdag het advies voor NN Group verlaagd van Kopen naar Accumuleren, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 42,00 naar 41,00 euro.

Analisten van KBC merkten op dat het netto onderliggend resultaat van NN Group met 468 miljoen ruim boven de verwachting lag van 430 miljoen, maar omvatte wel een eenmalig dividend van 63 miljoen euro.

De nettowinst van 512 miljoen euro stond tegenover een verwachte 328 miljoen, met dank aan boekwinsten die werden gerealiseerd. De solvabiliteitsratio was met 213 procent in lijn met de verwachting, aldus KBC.

"Alles bij elkaar was dit niet het beste kwartaal op onderliggende basis", aldus de analisten. "Er zijn echter geen verontrustende trends en misschien moeten we wachten op de cijfers voor het tweede kwartaal om een beter overzicht te krijgen."

Het aandeel NN Group koerste donderdagochtend 1,8 procent lager op 36,13 euro.

Geef een reactie