--- ---

Beursblik: DSM kan outlook overtreffen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 16 mei 2019

UBS positief gestemd.

 DSM heeft de potentie om de eigen winstverwachting te overtreffen. Dit stelden analisten van UBS donderdag na een roadshow met de CFO van het speciaalchemiebedrijf.

DSM zei bij de laatste kwartaalupdate op 7 mei vertrouwen te hebben in de outlook voor het lopende jaar en scherpte deze aan. In plaats van een aangepaste EBITDA-groei van vijf tot negen procent mikt het speciaalchemiebedrijf nu op een hoge enkelcijferige groei.

Volgens de analisten van UBS liet DSM tijdens de roadshow blijken alle vertrouwen te hebben in die nieuwe outlook.

"Wij zouden zelfs een stap verder willen gaan en menen dat er voldoende opwaarts potentieel is voor deze outlook, gezien de veel makkelijkere vergelijkingsbasis voor Materials en Animal Nutrition in de rest van het jaar", aldus UBS, die een groei van de EBITDA van 11 procent voorziet. De consensus ligt op een stijging van 8 procent.

UBS heeft een koopadvies op DSM met een koersdoel van 113,00 euro. Het aandeel won donderdag 0,5 procent op 101,60 euro.

Geef een reactie