--- ---

Beursblik: Ahold weer terug op kooplijst Bernstein

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 15 mei 2019

Koersdoel van 25,20 euro.

 Bernstein heeft woensdag het advies voor Ahold Delhaize verhoogd van Marketperfom naar Outperform met een koersdoel van 25,20 euro.

Eind april verlaagde Bernstein juist het advies voor Ahold Delhaize uit vrees voor een verkoopgolf na de zwakke cijfers over het eerste kwartaal en de kosten die de stakingen bij Stop & Shop met zich meebrengen. Een dergelijke koersdaling vond in 2018 namelijk ook plaats.

Inmiddels is duidelijk wat de stakingen kosten en de koersreactie viel mee, aldus analist Bruno Monteyne. "Het slechte nieuws is nu achter de rug." En dat betekent dat er een instapmoment is voor een sectoruitblinker, aldus de analist.

Bernstein zit voor 2020 8,6 procent boven consensus voor de winst per aandeel. Monteyne verwacht dat analisten hun taxaties flink opwaarts zullen bijstellen, ook omdat bijvoorbeeld King Kullen nog niet in hun ramingen zit en een herstel bij Stop & Shop.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op 20,52 euro.

Geef een reactie