--- ---

DSM doet overname in India

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 13 mei 2019

Breidt plasticfabricage uit.

 DSM neemt de Engineering Plastics-activiteiten in India van SRF over voor omgerekend circa 38 miljoen euro. Dat maakte het chemie- en voedingsingrediëntenconcern maandag bekend.

De overname verstevigt volgens DSM de leidende positie in dit segment in India en realiseert groei zonder dat het bedrijf hiervoor veel hoeft te investeren in kapitaalgoederen.

SRF Engineering Plastics is gevestigd in Pantnagar en levert zijn plastics aan bekende merken in de auto- en elektronica-industrie in India. Het bedrijf had vorig jaar een omzet van 37 miljoen dollar en groeide de afgelopen jaren met dubbelcijferige percentages.

DSM verwacht in de komende jaren sterke groei van deze markt, door toenemende vraag van de groeiende middenklasse in India en de trend om metalen auto-onderdelen te vervangen door plastics met een lager gewicht.

DSM behaalde in 2018 een omzet in India van circa 250 miljoen euro met circa 550 medewerkers, deels uit de bestaande Engineering Plastics-fabricage in Pune en deels uit voedingsingrediënten.

--

Geef een reactie