Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zondag, 12 mei 2019 14:09

Veel inflatiegegevens, cijferseizoen over hoogtepunt heen

Komende week is de macro-economische agenda behoorlijk gevuld, onder meer met inflatiecijfers. Het cijferseizoen voor de bedrijven is over haar hoogtepunt heen.

Naast economische data zal ook het slepende handelsconflict tussen het Amerika van Trump en China op het sentiment blijven wegen. Na maandenlange onderhandelingen leek er een akkoord aan te komen, tot de Amerikaanse president vorig weekend de druk stevig verhoogde, samen met de importtarieven op Chinese producten. De beurzen beleefden hun zwakste week van het jaar en vrezen verdere escalatie.

Amerika dreigt de druk op Beijing te verhogen met hogere tarieven op alle resterende Chinese producten waarop nu nog de standaardtarieven gelden. Wanneer nieuwe onderhandelingen plaatsvinden is onduidelijk. Wel staat volgende maand een G20-top gepland in Japan waar zowel Trump als zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping aanwezig zijn.

Als we onze blik richten op de macro-economische agenda zien we dat maandag nog zeer rustig blijft. Dinsdag zijn er dan de eerste inflatiecijfers, van Duitsland en Spanje. Frankrijk volgt een dag later. Donderdag krijgen we inzage in de evolutie van de consumentenprijzen in Italië en vrijdag staat de hele eurozone op het programma.

De olieprijzen kunnen in beweging komen door maandelijkse rapporten van OPEC en het Internationaal Energieagentschap, respectievelijk op dinsdag en woensdag.

Het economische groeicijfer van Nederland op dinsdag is eveneens van belang en deze van Duitsland en de hele eurozone op woensdag zeker ook.

Eveneens op dinsdag krijgen we inzage in de industriële productie van de eurozone, woensdag volgen China en de Verenigde Staten.

Wat het economisch sentiment betreft kunnen we dinsdag dan nog kijken naar de Duitse ZEW-index en het Amerikaanse ondernemersvertrouwen in het midden- en kleinbedrijf. Vrijdag publiceert de Universiteit van Michigan het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Diezelfde dag kijken we eveneens naar de leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie.

Bedrijfscijfers

Zoals eerder vermeld loopt het cijferseizoen op haar einde. Toch zijn er nog enkele bedrijven die de boeken zullen openen.

In eigen land is er aandacht voor de resultaten van ABN AMRO, NN Group, SBM Offshore, Euronext en VolkerWessels. Ook biotechs als Pharming, Probiodrug en Curetis openen komende week de boeken. Verder staan er veel jaarvergaderingen gepland, waaronder die van Signify en Corbion. Maandag noteert het aandeel Philips ex-dividend, woensdag Corbion en donderdag geldt dat voor het aandeel van Royal Dutch Shell en Signify.

In het buitenland zijn er maandag cijfers van E.ON. Een dag later is concurrent RWE aan de beurt, samen met Merck, Thyssenkrupp en Vodafone. Woensdag kijken we in de richting van Crédit Agricole, Macy’s en Cisco. Donderdag publiceren Bouygues, KBC Group, EasyJet, Thomas Cook en Walmart hun resultaten. Vrijdag sluiten we de week af met Deere & Co.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 23, 2020

AEX 23 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken