fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 10 mei 2019 16:19

Beursblik: vooral pluspunten in kwartaalupdate Altice

 De kwartaalupdate van Altice Europe bevatte veel plussen, maar ook één min. Dit stelde analist Albert Jellema van Deaandeelhouder.nl vrijdag.

De omzet lag 1 procent boven de gemiddelde verwachting. "Uitermate belangrijk dat Altice de vruchten nu weet te plukken van de investeringen in de laatste jaren en de negatieve teneur in deze weet te breken." In de conference call gaf het management ook aan elk kwartaal verdere verbeteringen te verwachten dit jaar, voegde Jellema toe.

De kleine omzetgroei van 1 procent zorgde voor een groei van de EBITDA van 9,7 procent in Frankrijk en 7,7 procent voor de groep, benadrukte de analist. Dat was bijna zeven procent meer dan verwacht, terwijl de operationele kasstroom zelfs bijna 12 procent hoger uitviel dan verwacht.

"Met deze cijfers lijkt het een normale zaak dat de schuld van Altice daalt. Met enige verbazing zag ik dan ook dat de schuld ruim 1 miljard euro opliep in het eerste kwartaal naar 30 miljard." En dat miljard kon Jellema zonder cash flow statement maar voor grofweg de helft verklaren.

"Altice gaf in de conference call aan dat ze de outlook makkelijk denken te halen en komen al met de uitspraak dat ze aan de bovenkant van de bandbreedte uitkomen. De gepubliceerde cijfers zijn ook dusdanig sterk dat dit ook wel te verwachten is."

In de call sprak het management al over het inkopen van aandelen na voltooiing van de schuldreductie, maar dat is de analist van Deaandeelhouder.nl "nu nog een brug te ver".

Al met al goede cijfers, maar de schuld kan alsnog roet in het eten gooien, waarschuwde Jellema.

Het aandeel Altice Europe noteerde vrijdag bijna 14 procent hoger op 3,01 euro.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden