Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 9 mei 2019 12:50

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

Het pessimisme over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China deed woensdag de winsten van eerder op de dag grotendeels vervliegen, en donderdag lijkt de dag direct in mineur te beginnen.

Donderdag worden de handelsbesprekingen tussen de twee economische grootmachten hervat, nadat de Amerikaanse president Donald Trump woensdag de relatie met Beijing verder op scherp zette met de beschuldiging dat de Chinezen de afspraken met de VS hebben geschonden.

De Chinese onderhandelaars "broke the deal", aldus Trump. De president zal daarom vrijdag de importheffingen voor Chinese goederen verhogen, tenzij er alsnog een akkoord wordt bereikt.

"Dus ze vliegen in... de vicepremier vliegt morgen in -een goede vent - maar ze maakten de deal stuk. Dat kunnen ze niet doen, dus ze zullen betalen", aldus Trump woensdag.

Trumps claim dat China de afspraken niet nakomt, wordt volgens analist David Madden van CMC Markets als een signaal gezien dat de relatie tussen Washington en Beijing verslechtert. "De handelsbesprekingen tussen de twee partijen zullen vandaag worden voortgezet, maar beleggers hebben weinig hoop. Trump is geen man om achterover te leunen en het ziet er naar uit dat dit conflict zal escaleren", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een aantal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, handelsbalansdata over maart en de producentenprijzen in april, gevolgd door de groothandelsvoorraden later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,1190. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1200 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1191 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Disney kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. De entertainmentreus rapporteerde woensdag laat een hogere dan verwachte winst, terwijl de omzet in lijn was met de verwachtingen. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent.

GoPro en DropBox komende donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. GoPro noteerde voorbeurs 1,0 procent hoger, terwijl in het aandeel DropBox voorbeurs nog geen handel was.

Hotelketen Marriott International komt voorbeurs. Het aandeel sloot woensdag 0,3 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.879,42 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 25.967,33 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 7.943,32 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 6, 2020

GoldenCrosses – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 1

juli 6, 2020

Kijk terug: Een robuuste portefeuille bouwen in een volatiele omgeving | BeleggersFair Kennis Update 2020

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

 • 08:32

  China zorgt voor risk-on sentiment op de beurzen

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven