--- ---

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel DSM

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 08 mei 2019

Koopadvies blijft van kracht.

 UBS heeft woensdag het koersdoel voor DSM verhoogd van 108,00 naar 113,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Volgens de analisten kende het speciaalchemiebedrijf een sterke jaarstart en wordt de vergelijkingsbasis alleen maar eenvoudiger. UBS verhoogde de raming voor de EBITDA en mikt nu op een groei van 11 procent. Voor de cijfers lag de consensus op een groei van 6 procent.

Aangezien DSM in 2019 vooralsnog voor slechts 84 miljoen euro aan eigen aandelen kocht, wat ook bijvoorbeeld nog eens personeelsopties moet dekken, suggereert dit mogelijk dat er overnames aankomen, aldus UBS.

Het aandeel DSM daalde woensdag 1,4 procent naar 101,90 euro.

Geef een reactie