Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 7 mei 2019

PostNL behaalt kleine omzetgroei

PostNL heeft in het eerste kwartaal een iets lager bedrijfsresultaat geboekt op een hogere omzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het Nederlandse postbedrijf.

Het concern herhaalde daarbij de outlook voor het hele boekjaar.

Het afgelopen kwartaal realiseerde het Nederlandse postbedrijf bij de divisie pakketten een volumegroei van 16 procent, terwijl de volumes bij de geadresseerde post aangepast voor kalendereffecten daalden met 9,1 procent. Daarnaast realiseerde PostNL in het eerste kwartaal voor 12 miljoen euro aan kostenbesparingen.

CEO Herna Verhagen zei dit jaar verder te blijven bouwen aan de realisatie van de strategie om het nummer één post- en e-commerce logistieke bedrijf van Nederland te worden. Volgens haar wijst de omzetstijging van 51 procent bij de e-commerce activiteiten erop dat het bedrijf goed op weg is deze transitie te realiseren.

PostNL boekte in het eerste kwartaal een omzet van 684 miljoen euro, in vergelijking met 674 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het onderliggend bedrijfsresultaat daalde van 41 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018 naar 30 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat ging van 32 miljoen euro naar 31 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 6 miljoen euro, in vergelijking met 14 miljoen vorig jaar. De nettowinst uit voortgezette activiteiten kwam uit op 15 miljoen euro, tegenover 23 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018. De nettowinst uit voortgezette activiteiten is exclusief de resultaten van Nexive en Postcon. PostNL heeft aangegeven deze twee dochterbedrijven te willen desinvesteren.

Outlook

PostNL herhaalde de eerder afgegeven outlook voor het hele boekjaar en zei een onderliggend contant bedrijfsresultaat te voorzien van 170 miljoen tot 200 miljoen euro bij een licht stijgende omzet. Dit zal naar verwachting resulteren in een genormaliseerde EBIT van 155 tot 185 miljoen euro.

Uitgaand van de goedkeuring voor de transactie met Sandd in het vierde kwartaal van 2019 bedraagt het effect op het resultaat in 2019 naar verwachting 25 miljoen tot 35 miljoen euro.

De genormaliseerde EBIT zal in 2019 naar verwachting toenemen en leiden tot een vrij kasstroom van meer dan 50 procent van de genormaliseerde EBIT na 2020. Dat biedt volgens PostNL een goede basis voor het belonen van de aandeelhouder.

Het aandeel PostNL sloot maandag op 2,32 euro.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position