fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 23 april 2019

BinckBank winst fors lager in weinig volatiel kwartaal

BinckBank heeft in het eerste kwartaal van 2019 fors minder winst geboekt door lagere fee-inkomsten in een weinig volatiel beurskwartaal, terwijl het beheerd vermogen iets hoger was dan aan het begin van het jaar, mede dankzij de opgelopen beurskoersen. Dat bleek dinsdag uit de resultaten van de online broker.

De nettowinst halveerde ruimschoots tot 3,5 miljoen euro, of 0,05 euro per aandeel, van 8,5 miljoen euro of 0,13 euro per aandeel een jaar eerder.

Het aantal transacties daalde naar 2.59 miljoen, van 2,68 miljoen een jaar eerder en 2,65 miljoen in het voorgaande kwartaal. De broker heeft sinds aanpassing van zijn tarieven meer terugkerende inkomsten.

De totale inkomsten bedroeg 32,8 miljoen euro, wat 17 procent lager was dan een jaar eerder en 4 procent lager dan in het voorgaande kwartaal.

Het beheerd vermogen ging sinds het begin van het jaar weer wat omhoog, van 890 miljoen naar 959 miljoen euro, vooral door opgelopen beurskoersen.

Saxo Bank lanceerde op 12 april een overnamebod van 6,35 euro per aandeel op Binck. Het bod, dat unaniem wordt gesteund door de directie van Binck, verloopt volgens verwachting, zo viel vanochtend te lezen. De broker verwacht nog steeds dat de overname in de eerste helft van het derde kwartaal wordt afgerond.

BinckBank zal dinsdag het overnamebod bespreken tijdens de aandeelhoudersvergadering. Over het bod zelf kan niet worden gestemd. Een van de aandeelhouders, miljardair John Fentener van Vlissingen heeft laten weten dat hij het bod van Saxo Bank op BinckBank te laag vindt, meldde Het Financieele Dagblad recent.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud