--- ---

Beursblik: Bernstein haalt Ahold Delhaize van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 23 april 2019

Koersdoel blijft 25,20 euro.

 Bernstein heeft dinsdag het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Outperform naar Market Perform met een onveranderd koersdoel van 25,20 euro.

Reden voor analist Bruno Monteyne om het advies te verlagen is de staking waarmee Ahold Delhaize kampte bij het Amerikaanse Stop & Shop. Inmiddels is er een oplossing voor de kwestie.

De supermarktketen meldde dat de stakingen een eenmalige impact op de operationele winst hebben van 90 miljoen tot 110 miljoen dollar, als gevolg van lagere verkopen en bijvoorbeeld hogere aanvullende kosten. Hierdoor zal de onderliggende operationele marge in 2019 "iets lager" zijn dan in 2018. De onderliggende winst per aandeel zal dit jaar niet met een hoog enkelcijferig getal groeien, maar met een laag enkelcijferige.

De vrije kasstroom zal dit jaar nog altijd uitkomen op ongeveer 1,8 miljard euro.

De stakingen komen volgens Bernstein op een slecht moment. Monteyne merkte op dat het aandeel Ahold Delhaize rond een piek handelt en dat doordat Pasen relatief laat viel de omzetcijfers in het eerste kwartaal lager uitvallen. "Beren zullen de stakingen aangrijpen om te benadrukken dat Ahold Delhaize in de VS te veel op de kosten stuurt, en dat daardoor de doelstellingen niet duurzaam zijn."

Bernstein blijft fan van Ahold Delhaize. Het is Europese retailer met het beste track record op vrijwel vlakken. "We krijgen wellicht een beter instapmoment als het laatste nieuws is ingedaald", voegde Monteyne toe, "of we krijgen spijt dat we niet voorzichtiger zijn geworden met de meest stabiele speler binnen onze coverage".

Het aandeel Ahold Delhaize daalde dinsdag 4,6 procent naar 21,02 euro.

Geef een reactie