--- ---

Ahold Delhaize bereikt akkoord met bonden voor Stop & Shop

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 23 april 2019

31.000 Werknemers maandag weer aan het werk

 Ahold Delhaize heeft in het Amerikaanse New England met vijf lokale vakbonden een principe-akkoord gesloten, waarmee een staking is bezworen en 31.000 werknemers maandag weer aan het werk zijn. Dit maakte de supermarktketen dinsdag bekend.

De staking startte op 11 april en draaide om salariëring en diverse andere arbeidsvoorwaarden. Er waren 415 winkels van Stop & Shop betrokken bij de stakingen.

Volgens Ahold Delhaize werden de resultaten in het eerste kwartaal van 2019 niet geraakt door de stakingen en zijn deze in lijn met de verwachtingen. Ze worden gepubliceerd op 8 mei. Dan zal Ahold Delhaize ook meer inzicht geven in de impact van de stakingen in het tweede kwartaal.

Geef een reactie