Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 17 april 2019 14:44

Wall Street beweegt richting hogere opening

 De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het groen.

Wall Street haalde voorbeurs steun uit positieve macro-data uit China, terwijl er over de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing weinig nieuws was. De Chinese economie steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis met 6,4 procent, wat iets meer is dan verwacht, terwijl ook de groei van de detailhandelsverkopen en de industriële productie in maart aantrokken.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten woensdag licht hoger, wat volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets te danken was aan beter dan verwachte bedrijfsresultaten, hoewel volgens hem moet worden aangemerkt dat in sommige gevallen de lat erg laag lag, na de forse neerwaartse bijstellingen eind vorig jaar.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen vorige week in de Verenigde Staten is gedaald met 3,5 procent. De marktindex daalde van 475,6 naar 459,0.

Het Amerikaanse handelstekort is in februari lager uitgekomen dan verwacht. Het tekort bedroeg 49,38 miljard dollar, in vergelijking met een tekort van 51,13 miljard dollar een maand eerder. Economen rekenden op een tekort van 53,8 miljard dollar.

Later op de dag verschijnen de groothandelsvoorraden van februari en publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse ruwe olievoorradenrapport. De Federal Reserve publiceert zijn Beige Book over de stand van de Amerikaanse economie.

Olie noteerde woensdag tot 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1306. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1315 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1280 op de borden.

Bedrijfsnieuws

IBM kon voorbeurs rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het concern dinsdag nabeurs voor het derde kwartaal op rij een lagere omzet rapporteerde. Hoewel de omzet achterbleef bij de verwachtingen, kwam de nettowinst licht hoger uit dan verwacht. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 3,1 procent.

Netflix steeg voorbeurs 3,5 procent. De videostreamingdienst heeft in het eerste kwartaal een recordaantal betalende abonnees kunnen verwelkomen. In totaal kon het concern in het eerste kwartaal 9,6 miljoen nieuwe klanten bijschrijven.

PepsiCo rapporteerde voorbeurs over het eerste kwartaal een nettowinst van 1,41 miljard dollar, ofwel 1,0 dollar per aandeel, op een omzet van 12,99 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 0,97 dollar per aandeel. Het aandeel steeg 2,3 procent.

Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 2,43 miljard dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, op een omzet van 10,3 miljard dollar. Daarmee presteerde de Amerikaanse bank beter dan verwacht. Het aandeel steeg 1,9 procent.

Abbott Labs heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de aangepaste winst per aandeel iets hoger zien uitkomen dan analisten vooraf hadden voorzien, terwijl de omzet meer dan zeven procent steeg. Het aandeel won 0,2 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 2.907,06 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 26.452,66 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8.000,23 punten.

De Aandeelhouder TV

april 13, 2021

AEX 13apr21 – Correctie houdt aan…

april 13, 2021

Delivery orders stijgen bijna 700% 💥 | Matthijs Kok over Just Eat Takeaway Q1 Trading Update

april 13, 2021

Just Eat groeit door | 13 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 12, 2021

Meewind voor cyclische aandelen in aantocht

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

 • 08:50

  Wall Street in afwachting inflatiecijfers & Chinese export blijft achter bij verwachtingen

 • 16:38

  TA van Edward Loef – Winnaars in de Europese sectoren

 • 13:35

  Vermoeidheidssignalen bij AEX & Alibaba veert op

 • 08:42

  Cijferseizoen van start op recordkoersen & Alibaba krijgt boete van $2,8 miljard

 • 17:59

  TA van Edward Loef – Het zaaien en oogsten van rendementen

 • 08:37

  Zeven Chinese bedrijven plekje op zwarte lijst & Europa opent status quo

 • 17:54

  TA van Edward Loef – Brandstofaandelen zonder brandstof?

 • 15:03

  Aandeel KPN: nieuwe overnamegeruchten stuwen koers KPN

Masterclasses

 • 15 april

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
13 apr 13:37 Nico Inberg

Coinbase: Bitcoinbeurs naar Wall Street

13 apr 11:35 Nico Inberg

CEO Wereldhave: ‘Horeca komt keihard terug’

12 apr 14:09 Nico Inberg

Ga NIET in op bod Orange Belgium (update)