Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 16 april 2019

Update: Commerzbank wijst toenadering ING af – media

 CEO Ralph Hamers van ING heeft zowel de Duitse regering als Commerzbank-CEO Martin Zielke gevraagd om in gesprek te gaan over een mogelijke overname, waarna Zielke dat heeft afgewezen. Dat meldde het Duitse zakenblad Manager Magazin dinsdag.

Commerzbank zou formele gesprekken hebben afgewezen, maar het contact volgens Managermagazin niet volledig hebben verbroken. Zielke, die momenteel in gesprek is over een fusie met Deutsche Bank, wees eerder al gesprekken af met de topman van de Italiaanse bank Unicredit.

ING zou de Duitse regering hebben beloofd dat er minder banen verloren gaan bij deze fusie, dan als Deutsche Bank Commerzbank zou overnemen. Ook is ING bereid wereldwijde bankbedrijf van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen, schrijft Manager Magazin. Het was niet duidelijk of het Nederlandse bedrijf ook zijn zetel naar Duitsland zou willen verplaatsen.

ING wilde, zoals gebruikelijk, niet reageren op onbevestigde geruchten. Hamers heeft herhaaldelijk gezegd dat de strenge beloningsregels voor bankiers in Nederland het moeilijk maken om de beste bankiers in te huren en vast te houden.

Bankenanalist Cor Kluis van ABN AMRO merkte op dat Duitsland een sterk concurrerende markt is, waar het moeilijk is om een goed rendement op eigen vermogen te realiseren. "Wij denken dat er voor ING een betere allocatie van kapitaal zou zijn dan om Commerzbank te kopen", stelde hij. Het zal naar de inschatting van Kluis nog lang duren voordat de sterk versnipperde en weinig winstgevende Duitse bankenmarkt geconsolideerd is tot een normaal niveau.

Het aandeel van Commerzbank piekte na de publicatie en sloot 3 procent hoger. Het aandeel ING zag de eerdere winst juist iets teruglopen. Omdat de Duitse bank ver onder de boekwaarde gewaardeerd wordt, is ING op de beurs momenteel ruim vier keer zo veel waard als Commerzbank: 47 miljard versus 11 miljard euro.

Update: om informatie en commentaar analist toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

oktober 21, 2019

AEX 21 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 21, 2019

Achterblijven Europese banken heel logisch

oktober 21, 2019

Brexitklucht duurt voort | 21 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2019

AEX week 42 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
18 okt 14:47 Nico Bakker

Koopkans: Arcelor Mittal

18 okt 09:42 Redactie

Kiadis Pharma daalt met 60% door Afwijzing Medicijn

18 okt 09:07 Bas Heijink

AEX Consolideren op hoog niveau