--- ---

GroenLinks, SP en PvdA werken aan wetswijziging.

GroenLinks, SP en PvdA willen door een wetswijziging bereiken dat Shell winstbelasting gaat betalen. Dit schreef Trouw dinsdag.

De partijen stellen voor de aftrek te beperken van verliezen die bedrijven lijden in het buitenland, aldus de krant. Regeringspartijen D66 en ChristenUnie reageren volgens Trouw positief op de regeling, die volgens het ministerie van financiën honderden miljoenen aan extra belasting kan opbrengen.

Initiatiefnemer is het Kamerlid Bart Snels van GroenLinks. "Grote bedrijven betalen te weinig belasting", zei hij in een toelichting. "Shell betaalt zelfs helemaal geen winstbelasting omdat het bedrijf gebruikmaakt van het verrekenen van verliezen, zo bleek uit onderzoek van Trouw. Daaraan moeten we paal en perk stellen."

Geef een reactie