--- ---

Beursblik: goede prestatie Flow Traders in VS

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 16 april 2019

ING vreest voor wat zwakke start tweede kwartaal.

 Flow Traders heeft in het eerste kwartaal van 2019 vooral in Amerika goed gepresteerd. Dit concludeerde analist Albert Ploegh van ING dinsdag.

In het afgelopen kwartaal genereerde Flow Traders een netto handelsomzet van 63,1 miljoen euro, tegenover 74,1 miljoen euro een kwartaal eerder. ING had vooraf gerekend op 62,3 miljoen euro.

Ploegh was vooral te spreken over de Amerikaanse prestaties van de flitshandelaar. Daarentegen presteerde Flow Traders in Europa wat minder, terwijl de significante terugloop in Azië was voorzien.

De nettowinst van 19,2 miljoen euro was een miljoen minder dan waarop ING had gerekend.

Ploegh zag ook de marge, of 'revenue capture', zakken van 2,7 naar 2,4 basispunten, waar hij vooraf rekende op een daling naar 2,6.

Volgens Ploegh is het tweede kwartaal wat zwakjes gestart. De tweede helft van het eerste kwartaal was volgens hem ook minder dan de eerste weken. Hij kijkt nu uit naar de beleggersdag van Flow Traders aanstaande donderdag.

De analist merkte nog op dat hij op basis van de berichtgeving vanochtend verwacht dat de kapitaalvereisten in ieder geval niet strenger worden en mogelijk zelfs iets vriendelijker worden.

ING heeft een koopadvies op Flow Traders met een koersdoel van 31,00 euro. Het aandeel Flow Traders steeg dinsdag 3,7 procent naar 25,56 euro.

Geef een reactie