fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 15 april 2019

Beursblik: stap terug voor resultaat Flow Traders

 Flow Traders zal over het eerste kwartaal beduidend minder omzet boeken dan in de voorgaande periode, na een relatief rustige start van het jaar, maar dankzij groei in Azië nog wel meer omzet dan twee en drie kwartalen eerder. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten die is ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen op 61,5 miljoen netto handelsomzet voor het flitshandelbedrijf, tegen 74 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2018. In het eerste kwartaal van 2018 was er een uitschieter van 213 miljoen euro netto handelsomzet, waar Flow Traders kon profiteren van een enorme piek in de volatiliteit en de handel in ETF's op de Amerikaanse markt.

De handelsomzet in Europa zal over het afgelopen kwartaal lager uitvallen dan in de vergelijkingskwartalen, maar hoger dan in de twee tussenliggende kwartalen medio 2018, verwachten de analisten. Hetzelfde geldt voor de Aziatische tak.

De verwachte omzet zou een nettowinst moeten opleveren van krap 20 miljoen euro, tegen 26 miljoen een kwartaal eerder en 110 miljoen euro een jaar eerder. Het EBITDA-resultaat wordt geraamd op 26,1 miljoen euro.

ING-analist Albert Ploegh geeft ook een verwachting voor de marge of 'revenue capture', die op kwartaalbasis in het eerste kwartaal licht zou moeten zijn gezakt van 2,7 tot 2,6 basispunten, vooral door een lagere marge in Azië. De marge daalt als de markt rustiger wordt. In het vierde kwartaal was er veel onrust en beweging op de markt, door de dreigende handelsoorlog tussen de VS en China en oplopende rentes in de VS.

Flow Traders publiceert de resultaten dinsdag. Twee dagen later houdt het bedrijf een beleggersdag, waar meer details worden verwacht.

Het aandeel stond maandag 0,9 procent hoger op 25,08 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud