--- ---

Ook macro-economisch weer druk.

Beleggers gaan een drukke week tegemoet met het losbarsten van het cijferseizoen en tevens een goed gevulde macro-economische agenda. Door Pasen heeft de markt wel twee korte handelsweken in het verschiet.

Nadat de Amerikaanse financials afgelopen vrijdag al het cijferseizoen aftrapten, staat voor komende week ook het Damrak op het punt dit te doen.

Dinsdag is er een trading update van Flow Traders en woensdag openen ASML, Vopak, TomTom en NSI de boeken.

Donderdag is de agenda gevuld met updates van Arcadis, Basic-Fit, Beter Bed, Sligro en Unilever. In de meeste gevallen zal dit beperkt blijven tot een update en geen volledige cijfers betreffen. Vrijdag is de agenda leeg vanwege Goede Vrijdag.

Ook is het seizoen voor de jaarvergaderingen weer losgebarsten en dat betekent een stroom aan bijpraatsessies tussen onderneming en aandeelhouders.

Verder zullen de aandeelhouders van Ajax uitkijken naar dinsdagavond als de Amsterdamse club tegen Juventus aantreedt voor de tweede wedstrijd in de kwartfinales. Het eerste treffen eindigde in 1-1.

Macro-economisch start de week rustig met de Nederlandse detailhandelsverkopen en de Amerikaanse Empire State index.

Dinsdag zullen de ogen gericht zijn op het Duitse economische sentiment in de vorm van de ZEW index en de Amerikaanse industriële productie. Een dag later volgt uit Azië de industriële productie van China en Japan. Ook staan er in China de detailhandelsverkopen op de rol en de economische groei. Verder zijn er inflatiecijfers uit Italië, het Verenigd Koninkrijk en de eurozone als geheel. Ook staat de Europese handelsbalans gepland en het Beige Book van de Federal Reserve.

Donderdag is de beurt aan de voorlopige inkoopmanagersindexen, Britse detailhandelsverkopen en de Amerikaanse leidende indicatoren.

Vrijdag is vanwege Goede Vrijdag een flink aantal beurzen gesloten, waaronder de meeste in Europa en Amerika. In Azië is er veelal wel handel. Maandag, Tweede Paasdag, is Euronext nog altijd gesloten, maar gaat Wall Street wel weer open.

Geef een reactie