--- ---

TKH neemt ParkEyes over

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 april 2019

Geen financiële details gemeld.

TKH Group heeft een overeenstemming bereikt over de verwerving van alle aandelen in het Spaanse ParkEyes, een technologieonderneming op het gebied van intelligente image-based oplossingen voor parkeerfaciliteiten. Dit maakte TKH vrijdagochtend bekend.

Met de overname verwerft TKH specifieke parkeergerelateerde videoanalyse-technologie hetgeen complementair is aan haar bestaande technologieën voor parkeeroplossingen.

"Via het TKH-netwerk en de sterke geografische positionering van TKH in Noord-Amerika, Europa en Australië, zal ParkEyes de groei en uitbreiding van haar marktpositie kunnen versnellen door complete parkeeroplossing aan te kunnen bieden", aldus TKH.

ParkEyes realiseert met 41 medewerkers een omzet van 5,9 miljoen euro op jaarbasis. De activiteiten zullen binnen TKH deel uitmaken van het subsegment vision & security systems binnen het business-segment Building Solutions.

De overname zal uit de beschikbare middelen worden gefinancierd. Verwacht wordt dat de overname van ParkEyes in 2019 positief zal bijdragen aan de winst per aandeel van TKH.

Het aandeel TKH Group steeg vrijdagochtend met 0,1 procent tot 47,20 euro.

Geef een reactie