--- ---

JPMorgan overtreft winstverwachting

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 april 2019

Topman tevreden over recordresultaten.

 JPMorgan heeft in het eerste kwartaal van 2019 de winst veel sterker dan verwacht zien stijgen. Dat maakte de Amerikaanse bank vrijdagmiddag bekend.

CEO Jamie Dimon stipte aan dat zowel de omzet als de winst op een recordniveau is uitgekomen. De marktomstandigheden waren volgens de topman dan ook gunstiger, want ondanks de handelsperikelen blijft de Amerikaanse economie groeien, stijgen de werkgelegenheid en de lonen en is de inflatie bescheiden, aldus Dimon. "De financiële markten zijn gezond en het consumenten- en ondernemersvertrouwen blijft sterk", vervolgde hij.

De bank boekte afgelopen kwartaal een omzet van 29,9 miljard dollar, 5 procent meer dan de 28,5 miljard dollar een jaar eerder.

De nettowinst bedroeg 9,2 miljard dollar, wat eveneens 5 procent hoger was op jaarbasis, en zelfs 30 procent meer dan in het laatste kwartaal van 2018.

De winst per aandeel steeg op jaarbasis van 2,37 naar 2,65 dollar, terwijl er door analisten werd gerekend op 2,35 dollar.

De voorzieningen voor oninbare leningen was 1,5 miljard dollar, wat 330 miljoen dollar meer was dan een jaar eerder, maar grofweg gelijk aan het voorgaande kwartaal.

Het aandeel JPMorgan opent vermoedelijk ruim 2 procent hoger.

Geef een reactie