--- ---

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Takeaway.com

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 12 april 2019

Koersdoel naar 84,50 euro.

 Barclays heeft vrijdag het koersdoel voor Takeaway.com verhoogd van 80,00 naar 84,50 euro bij een ongewijzigd Overwogen advies.

Analisten van Barclays merkten op dat de update van de maaltijdbezorger over de orders in het eerste kwartaal grofweg in lijn met de verwachtingen waren. De ordergroei in Nederland vertraagt volgens de marktvorsers iets, maar blijft aantrekkelijk.

Veel zal evenwel afhangen van hoe Takeaway.com in andere landen presteert, te weten Duitsland, Oostenrijk, België, Polen en Israël. Inmiddels heeft het bedrijf daar "sterke leidende posities" opgebouwd, aldus Barclays.

Tegelijk zien de analisten ook dat het aandeel met 71 procent flink is gestegen in de afgelopen twaalf maanden en dat het aandeel wordt verhandeld tegen een premie ten opzichte van sectorgenoten. Toch is Takeaway.com ook het beste jongetje van de klas, waardoor een premie gerechtvaardigd is. Een opwaartse bijstelling van de ramingen zit er evenwel niet in, zo verwacht Barclays.

Het aandeel steeg vrijdag 2,1 procent naar 76,90 euro.

Geef een reactie