--- ---

Beursblik: ABN AMRO had hoger bod op Wessanen verwacht

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 10 april 2019

Bestuur gaat akkoord met indicatieve bod.

 ABN AMRO is enigszins teleurgesteld dat het bestuur van Wessanen zijn volledige steun heeft gegeven aan het overnamebod van 11,50 euro per aandeel van PAI Partners dat het bedrijf op 14 maart bekendmaakte.

"Wij hadden meer verwacht", zei analist Robert Jan Vos van ABN AMRO tegen ABM Financial News. Hij wees erop dat het bedrag van 11,50 euro het eerste bedrag is dat beleggers voorgeschoteld kregen.

Grootaandeelhouder Charles Jobson trekt samen met PAI op en blijft dus na de overname geïnvesteerd in Wessanen. Hij hoeft dus niet voor de allerhoogste verkoopprijs te gaan, omdat hij een deel van de potentiële waardestijging later alsnog incasseren, redeneert Vos.

Dat geldt echter niet voor de overige aandeelhouders, zegt Vos. "Ik had verwacht dat de raad van bestuur er voor die groep een betere deal uit zou slepen."

Vos erkent wel dat beleggers geen getuige zijn geweest van mogelijke eerdere bedragen die PAI aan het bestuur heeft voorgelegd en die in een eerder stadium kunnen zijn afgewezen.

Vermoedelijk cruciaal voor de inschikkelijkheid van het bestuur was het risico dat PAI zijn bod kon intrekken. Dan zou de koers weer kunnen terugvallen tot ruim 9 euro, zoals voorafgaand aan het bod.

Vanwege dat risico stond het aandeel tot vandaag nog fors lager dan het bod en had Vos zijn koersdoel ook op 11,50 euro staan, met een Houden advies.

Het aandeel Wessanen noteerde woensdagmiddag 6,2 procent hoger op 11,53 euro.

Geef een reactie