--- ---

Italiaanse bank wil toeslaan als fusie met Deutsche Bank faalt.

De Italiaanse bankreus UniCredit zou een concurrerend miljardenbod voorbereiden op een controlerend belang in Commerzbank, mochten de fusiegesprekken van laatstgenoemde met Deutsche Bank mislukken. Dat schrijft de Financial Times donderdag.

De obstakels voor het fusieplan Deutsche Bank en Commerzbank stapelen zich op, volgens de zakenkrant, die zich beroept op verschillende anonieme bronnen.

UniCredit zal zich waarschijnlijk niet mengen in de lopende fusiebesprekingen tussen de twee Duitse banken, maar zou willen toeslaan als de gesprekken afketsen.

UniCredit zou volgens de krant een fors belang willen nemen in Commerzbank, dat een marktwaarde heeft van 9 miljard euro, en vervolgens de Duitse bank laten fuseren met HypoVereinsbank, het Duitse dochterbedrijf van de Italiaanse bank.

Een resterend aandelenbelang in Commerzbank zou verhandelbaar blijven aan de beurs in Duitsland. De gecombineerde bank zou volgens een adviseur aan UniCredit kunnen worden gepresenteerd als een nationale Duitse kampioen. Dat zou beantwoorden aan een wens van de Duitse regering, die een Duitse bank van mondiale allure wil creëren, nu Deutsche Bank al jaren geplaagd wordt door schandalen en boetes.

Geef een reactie