--- ---

Update: Value8 ziet winst stijgen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 01 april 2019

Vehikel zoekt 1 of 2 grote investeringen.

 Value8 heeft de winst in 2018 flink zien oplopen. Dit bleek maandag uit de jaarcijfers van het investeringsvehikel onder leiding van Peter Paul de Vries.

De nettowinst steeg van 2,4 miljoen naar 4,3 miljoen euro en de winst per aandeel ging van 0,26 naar 0,42 euro. Na de uitkering van een interimdividend van 1,05 euro in november wil Value8 een slotdividend uitkeren van 0,15 euro per aandeel.

Verder meldde Value8 dat het eigen vermogen per aandeel is gestegen van 6,34 naar 6,76 euro.

Volgens het investeringsvehikel is de solvabiliteit "ijzersterk" met 94,2 procent. Dat was 81,7 procent. De rentedragende schulden zijn vorig jaar volledig afgelost, merkte Value8 op. "Dankzij de sterke kasgeneratie is sprake van een sterke liquiditeitspositie die ruimte biedt om verder te groeien."

In het afgelopen jaar verkocht Value8 5 belangen. “2018 was evident een oogstjaar.”

De desinvesteringen telden op tot 47,5 miljoen euro, wat boven de boekwaarde was. De herrekende investering voor deze belangen bedraagt circa 19 miljoen euro, aldus Value8. "De money multiple, het aantal keren dat de investering is terugverdiend, bedraagt derhalve circa 2,5. Daaruit blijkt
dat de beoogde waardecreatie ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd."

De doelstelling van Value8 is om in de komende 18 maanden één of twee grote investeringen te doen. "Dat kan add-on investeringen betreffen, maar ook een belang in nieuwe ondernemingen en sectoren die aan de criteria van Value8 voldoen." Ook investeren, ter tijdelijke belegging, in beursgenoteerde smallcaps en largecaps behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden, voegde het investeringsvehikel toe.

"Value8 is vol vertrouwen dat 2019 voor Value8 een jaar van groei zal zijn."

Het aandeel Value8 daalde maandag 0,7 procent.

Update: om meer informatie en koers toe te voegen.

Geef een reactie