fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - zondag, 31 maart 2019 17:26

Potentieel in pijplijn Galapagos overtreft stoutste verwachtingen

(ABM FN) De ambitie van CEO Onno van de Stolpe van Galapagos reikt ver, zo bleek uit zijn presentatie tijdens de jaarlijkse VFB beleggershappening zaterdag in Antwerpen.

Van de Stolpe wil met zijn biotechbedrijf Galapagos tot de top tien van de wereld gaan behoren.

Filgotinib

Voor het middel Filgotinib in reuma werden afgelopen donderdag positieve testresultaten bekendgemaakt. Vrijdag ging het aandeel vlot 22 procent hoger om te sluiten op net geen 104 euro.

Waarom toch steeds zo’n ingewikkelde productnamen, vroeg VFB-voorzitter Sven Sterckx zich af. “Op die manier willen we zeker die naam niet laten hangen als we het middel willen commercialiseren,” grapte van de Stolpe.

Volgens de CEO zouden de inkomsten van dit eerste te vermarkten product de verdere onderzoeken naar andere middelen en toepassingen in de toekomst moeten financieren. Humira is de grootste concurrent op het vlak van reuma, maar Filgotinib scoort volgens de topman van Galapagos beter.

“Al bij al denken wij het verschil te kunnen maken op vlak van veiligheid, effectiviteit en gemak voor de patiënt, namelijk met één simpele pil per dag,” lichtte van de Stolpe toe, benadrukkend dat vooral de veiligheid van Filgotinib een groot pluspunt is.

“Het is een heel concurrerende markt en wij zijn daarin een mug, maar het zal uit ons medicijn moeten komen,” aldus de topman die een substantieel deel van de 65 miljard dollar grote markt wil gaan veroveren.

In de pijplijn zit volgens van de Stolpe nog heel wat meer waardevols. In 2019 zijn 40 klinische trials gepland, stelde hij.

Zo kan Filgotinib naast reuma ook mogelijk Tegen verschillende andere aandoeningen worden gebruikt. Verder worden er nog andere producten ontwikkeld.

Van de Stolpe ging daarbij verder in op het zogenaamde ‘Toledo’, tegen een darmziekte. Het precieze target is nog een groot geheim, aldus de CEO. “We willen een maximale voorsprong opbouwen tegenover onze concurrenten. Zodra zij weten waar we mee bezig zijn, zullen ze alles op alles zetten om ook zo’n molecule te ontwikkelen. Het onderzoek zit nog in een vroeg stadium en bevat dus nog veel risico’s maar het potentieel kan onze stoutste dromen overtreffen,” vertelde de topman enthousiast.

Overname

Analiste Sandra Cauwenberghs van KBC Securities vroeg zich af of een overname door partner Gilead tot de mogelijkheden behoort.

“Een overname zou niet in het voordeel van de werknemers en zeker niet in dat van de aandeelhouders zijn,” antwoordde de CEO die vervolgens stelde vorige week een goed gesprek te hebben gehad met de topman van Gilead, die hem verzekerde de zelfstandigheid van Galapagos te respecteren.

De Aandeelhouder TV

februari 21, 2020

Galapagos in de spotlights | 21 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 20, 2020

AEX 20 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Marakets

februari 20, 2020

Kleine dip AEX biedt koopkans

februari 20, 2020

Coronavirus gooit roet in het eten bij Besi

Columns

Nieuw
21 feb 11:32 Nico Bakker

Fibo vangnet voor de AEX

20 feb 09:48 Bas Heijink

Consolidatie op een hoog niveau

19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden