fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 27 maart 2019

Lagerhuis verwerpt alle acht Brexit-opties

 Het Britse Lagerhuis heeft woensdagavond gestemd over acht Brexit-opties in zogeheten 'indicatieve stemmingen', maar geen van de acht voorstellen kreeg een meerderheid.

Van de acht voorstellen, die waren ingediend door de parlementariërs zelf, hadden een douane-unie met de EU en een tweede referendum nog de meeste steun, met minderheden van respectievelijk 8 stemmen en 27 stemmen.

Daarmee waren deze opties wel populairder dan het Brexit-plan van premier Theresa May, dat inmiddels twee keer is afgewezen door het parlement.

De optie 'no deal Brexit' werd met overweldigende meerderheid afgewezen, met 160 tegen 400 stemmen.

Eerder op de dag ging het Lagerhuis akkoord met een tijdelijk uitstel van de Brexit-datum. Als het Brexit-akkoord van May alsnog wordt goedgekeurd, dan is de nieuwe Brexit-datum 22 mei. Zo niet, dan zal het VK de EU verlaten op 12 april, vermoedelijk in een zogeheten 'no deal' scenario.

Premier Theresa May baarde woensdagavond opzien met een belofte aan partijgenoten dat als haar Brexit-akkoord alsnog een meerderheid zou krijgen in een derde stemming, zij haar premierschap beschikbaar zal stellen. Daarmee komt ze tegemoet aan kritiek van partijgenoten die willen dat verdere Brexit-onderhandelingen door iemand anders worden geleid.

De Noord-Ierse partij DUP liet echter weten het Brexit-akkoord niet te kunnen steunen, omdat het de integriteit van het VK bedreigt. Voor de Noord-Ieren zijn grenscontroles met Ierland na het verlaten van de EU onbespreekbaar.

De Aandeelhouder TV

november 12, 2019

AEX 12 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 12, 2019

Pond-Euro naar hoogste niveau sinds mei

november 12, 2019

Veilige havens doen stapje terug

november 12, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
12 nov 13:20 Redactie

3 Goedkope ETFs in een (overgewaardeerde) Bull Markt

12 nov 13:07 Albert Jellema

Slechte cijfers PostNL

09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice