Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 27 maart 2019 10:53

Beursupdate: Damrak blijft dicht bij huis

De Amsterdamse beurs bleef woensdag gedurende de ochtend dicht bij huis. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,3 procent op 543,95 punten.

Volgens investmentmanager Simon Wiersma van ING zijn beleggers in afwachting van een nieuwe stemming in het Britse Lagerhuis. Daar wordt namelijk gestemd over verschillende alternatieven voor de Brexit-deal van premier Theresa May, die voor even buitenspel is gezet. "Misschien dat we na vandaag meer weten over het vervolg van de Brexit, maar misschien ook niet. Ik ga er geen voorspelling aan wagen", aldus Wiersma.

De beurskenner van ING merkte verder op dat de angst voor een sterke economische verzwakking of recessie weer wat lijkt te zijn afgezwakt. Optimisme over goede Europese handelsbetrekkingen met China, na een bezoek van Xi Jinping aan Parijs, steunde volgens ING het beurssentiment. Ook op de obligatiemarkt keerde de rust ook weer enigszins terug, aldus Wiersma, nadat de Amerikaanse driemaands- en tienjaarsrente elkaar vorige week nog kruisten.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag inzicht in de Amerikaanse handelsbalans en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,1284. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1269 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1287 op de borden. De olieprijzen daalden licht tot 0,1 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won Randstad 0,9 procent en ABN AMRO 1,3 procent. De top drie grootste stijgers werd aangevuld door Aalberts Industries met een winst van 0,7 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield verloor 3,6 procent, ofwel 5,60 euro, vanwege een ex-dividendnotering van 5,40 euro per aandeel. Galapagos daalde 1,2 procent. Beleggers in Galapagos wachten met smart op nieuwe onderzoeksresultaten, die vermoedelijk nog voor het einde van de maand gepresenteerd zullen worden.

In de overwegend groen gekleurde AMX was het Air France-KLM dat op bijval van beleggers kon rekenen met een koerswinst van 1,6 procent. TKH schreef 1,3 procent bij. WDP bleek een verliezer met een beperkte koersdaling.

Onder de kleinere aandelen won Kiadis Pharma 2,0 procent, terwijl Accsys 0,4 procent inleverde.

Het lokaal genoteerde Avantium steeg met 7,5 procent na cijfers. Zowel ING als KBC Securities sprak evenwel van zwakke en tegenvallende resultaten. KBC wees op een daling van de omzet, waarbij de krimp in de tweede jaarhelft 30 procent bedroeg. ING mikte op een jaaromzet van 14,7 miljoen euro, maar dit werd 11,3 miljoen euro, 1,4 miljoen euro minder dan in 2017. “Wij denken dat 2019 een jaar van hergroeperen wordt, na de schok dat BASF uit de joint venture Synvina stapte in 2018”, zei analist Reginald Watson van ING woensdag.

Veon daalde 4,7 procent, nadat grootaandeelhouder Telenor aankondigde 100 miljoen zogeheten American Depositary Shares van Veon voor 2,16 dollar per stuk te verkopen. Hierdoor daalt het belang van Telenor in Veon van net geen 15 naar circa 9 procent.

De Aandeelhouder TV

april 16, 2021

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

april 16, 2021

Winnaars en verliezers na corona en lockdowns

april 16, 2021

De grootste Cryptobeurs staat op de NASDAQ (₿) | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

april 16, 2021

test

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

 • 08:54

  Eerste beursdag Coinbase ging er volatiel aan toe & Europa opent lager

 • 17:42

  TA van Edward Loef – AMX-winnaars imponeren

 • 16:37

  Futures trading: aan de slag met futures

 • 09:27

  ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

 • 08:26

  Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
16 apr 15:18 Redactie

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

16 apr 10:12 Marco Knulst

Waarde Plug Power verdampt

16 apr 09:03 Redactie

5 aandelen voor 500% rendement in 10 jaar