NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie dinsdag, 26 maart 2019 14:08

Chinese bank lanceert spotgoedkope aflossingsvrije hypotheek

Van Bruggen Adviesgroep gaat een hypotheek van een Chinese bank aanbieden, met een hypotheekrente die "ruim 1 procent" lager ligt dan de huidige markttarieven met vaste hypotheekrentes voor tien of twintig jaar. Dat meldde het bedrijf op zijn website.

Volgens directeur Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep is de Chinese financierder ondernemend ingesteld, en wil deze het verschil maken op de Nederlandse hypotheekmarkt met "volume, veel distributieplekken en een spetterend marketing vuurwerk."

Om in te spelen op de huidige consumentbehoeften is het mogelijk gemaakt voor starters om een volledig aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Een aflossingsvrije nieuwe hypotheek komt niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek, bevestigde Meijer tegen ABM Financial News. "Maar als de rente dusdanig laag is, kan dat een afweging zijn". Zo'n hypotheek moet aan het einde van de looptijd overigens nog altijd wel worden afgelost.

Toetreding tot de Nederlandse markt zou erg interessant zijn voor de Chinese bank, omdat zijn balans en financieringsstructuur afwijkt van de Europese richtlijnen, stelt de adviseur. De laatste wettelijke belemmeringen zouden weggenomen zijn en de naam van de Chinese bank zal naar verwachting volgende week worden bekendgemaakt.

Volgens Meijer hoeft de Chinese bank niet te voldoen aan de kapitaaleisen die gelden voor Europese banken. Deze kapitaaleisen zijn gebaseerd op de wereldwijde richtlijnen van het Bazels Comité voor het Bankentoezicht.

De Aandeelhouder TV

september 25, 2021

Fidelity voorzichtig over aandelen

september 24, 2021

Zwakte AEX van korte duur

september 24, 2021

Shell, Universal en de Federal Reserve | De Aandeelhouder Podcast Afl. 37

september 24, 2021

Weeksluiting AEX en DAX – 24sep21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:11

  TA van Edward Loef – Dag Bitcoin?

 • 08:32

  Yellen waarschuwt potentieel historische crash & aandelen veren op

 • 17:42

  TA van Edward Loef – Drie opwaartse koersuitbraken

 • 07:26

  Powell heeft het over tapering & FDA geeft Pfizer-BioNTech een ‘go’

 • 17:00

  TA van Edward Loef – De boodschap van Evergrande en China

 • 09:37

  ETF van de week: iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL)

 • 08:52

  Evergrande betaalt coupon en sust angst; futures in het groen

 • 17:05

  TA van Edward Loef – Kinepolis trekt weer bekijks

 • 08:25

  Groene futures na slechtste dag sinds mei & alles over correcties

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 09:27 Coinmerce

Crypto hard onderuit door Evergrande

23 sep 14:02 Bas Heijink

TA AEX: Correctie in aantocht?

23 sep 12:25 Redactie

ETF v/d Week: Uranium