--- ---

Capital Research and Management meldt eerste stemrecht in Besi

Redactie De Aandeelhouder - zaterdag, 23 maart 2019

Stemrecht boven meldingsgrens.

 Capital Research and Management heeft een eerste stemrecht in BE Semiconductor Industries gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 maart 2019.

Capital Research meldde een stemrecht van 3,10 procent, maar zonder kapitaalbelang.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Geef een reactie