--- ---

Pinterest naar de beurs

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 maart 2019

Aanvraag voor notering New York Stock Exchange.

Pinterest heeft een aanvraag gedaan voor een beursnotering aan de New York Stock Exchange. Dit werd vrijdag bekend.

Het bedrijf, dat vooral bekend is als digitaal prikbord voor gebruikers, krijgt waarschijnlijk het tickersymbool PINS.

Uit de aanvraag blijkt dat Pinterest minimaal 100 miljoen dollar wil ophalen. Het is nog niet duidelijk wanneer het bedrijf, dat door kenners gewaardeerd wordt op 12 miljard dollar, precies naar de beurs gaat, maar wel dat serie A en B aandelen worden aangeboden. Vermoedelijk vindt de beursgang, die wordt begeleid door onder meer Goldman Sachs en JPMorgan, in april plaats.

Bij de aanvraag maakte Pinterest vrijdag ook vierde kwartaalcijfers bekend. De omzet steeg van ruim 173 miljoen naar 273 miljoen dollar. De winst steeg van 3,4 miljoen naar 47 miljoen dollar. Over heel 2018 steeg de omzet van bijna 473 miljoen naar bijna 756 miljoen dollar en kromp het verlies van 130 miljoen tot 63 miljoen dollar.

Geef een reactie