--- ---

Openingsverlies op Wall Street in de maak

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 maart 2019

Ogen gericht op inkopers.

 Wall Street lijkt zich vrijdag op te maken voor een lagere opening, nadat donderdag nog stevige winsten werden geboekt onder aanvoering van techaandelen.

Beleggers kijken vooral uit naar de voorlopige inkoopmanagersindices die vanmiddag op de rol staan. In Europa lieten die een duidelijke verslechtering zien, waarna de euro onder druk kwam te staan.

De euro/dollar noteerde op 1,1307.

Voor de Amerikaanse industrie wordt een daling van de index verwacht van 53,7 naar 53,0.

De Amerikaanse president Donald Trump blijft geloven in een handelsakkoord met China. Dit bleek uit een optreden van de president bij de zakenzender van het Amerikaanse Fox.

"Ik denk dat veel mensen wachten op een deal met China", zei Trump, die voorspelt dat een deal meer impact zal hebben dan de markt nu wellicht voorziet. "Ik denk dat we heel dicht bij een akkoord zijn", voegde hij toe, "maar dat betekent niet dat we er al zijn".

Nog altijd overwegen de VS om hogere importheffingen te zetten op auto’s en auto-onderdelen. En volgens Trump heeft de Europese Unie Amerika net zo slecht behandeld als China dit deed.

Het Chinese ministerie van handel bevestigde donderdag dat de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin op 28 en 29 maart China zullen bezoeken om verder te praten over een handelsakkoord, terwijl de Chinese vice-premier Liu He begin volgende maand naar Washington zal afreizen om de besprekingen voort te zetten.

Een mei-future voor een vat ruwe olie daalde donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent, ofwel 0,25 dollar, tot 59,98 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Nike opent vermoedelijk meer dan vier procent lager, ondanks dat de fabrikant het afgelopen kwartaal de omzet zag stijgen en weer zwarte cijfers wist te schrijven. De winst per aandeel kwam uit op 0,68 dollar per aandeel, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,66 dollar per aandeel.

Beursnieuweling Levi Strauss sloot donderdag circa een derde hoger op 22,49 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag 1,1 procent tot 2.854,88 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.962,51 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 7.838,96 punten.

Geef een reactie