Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 21 maart 2019 13:00

Aandelen Biogen onderuit na stopzetten Alzheimer behandeling

Aandelen van Biogen stonden donderdag in de voorbeurshandel in New York fors onder druk nadat de Amerikaanse biofarmaceut bekendmaakte dat men stopt met een laatste fase onderzoeksstudie naar een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer.

Een onafhankelijk comité heeft bepaald dat de kans klein is dat Biogen en zijn Japanse samenwerkingspartner Eisai hun primaire einddoelen van de studie zullen halen. Met de Fase 3 studie hoopte Biogen de werkzaamheid en veiligheid van het middel aducanumab vast te stellen.

"Dit teleurstellende nieuws bevestigt hoe complex de behandeling van Alzheimer is, als ook de noodzaak om verdere kennis in te winnen op het gebied van neurowetenschappen", aldus Biogen, dat ook stopt met lopende Fase 1b en fase 2 studies. De tot nu toe ingewonnen data zal beschikbaar worden gesteld voor toekomstig onderzoek.

Het aandeel Biogen leverde donderdagmiddag bijna 27 procent in. Het Duitse Probiodrug, dat in Amsterdam een notering heeft en ook onderzoek doet naar een behandeling tegen Alzheimer, verloor 5 procent.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten