fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 21 maart 2019 13:00

Aandelen Biogen onderuit na stopzetten Alzheimer behandeling

Aandelen van Biogen stonden donderdag in de voorbeurshandel in New York fors onder druk nadat de Amerikaanse biofarmaceut bekendmaakte dat men stopt met een laatste fase onderzoeksstudie naar een behandeling tegen de ziekte van Alzheimer.

Een onafhankelijk comité heeft bepaald dat de kans klein is dat Biogen en zijn Japanse samenwerkingspartner Eisai hun primaire einddoelen van de studie zullen halen. Met de Fase 3 studie hoopte Biogen de werkzaamheid en veiligheid van het middel aducanumab vast te stellen.

"Dit teleurstellende nieuws bevestigt hoe complex de behandeling van Alzheimer is, als ook de noodzaak om verdere kennis in te winnen op het gebied van neurowetenschappen", aldus Biogen, dat ook stopt met lopende Fase 1b en fase 2 studies. De tot nu toe ingewonnen data zal beschikbaar worden gesteld voor toekomstig onderzoek.

Het aandeel Biogen leverde donderdagmiddag bijna 27 procent in. Het Duitse Probiodrug, dat in Amsterdam een notering heeft en ook onderzoek doet naar een behandeling tegen Alzheimer, verloor 5 procent.

De Aandeelhouder TV

februari 17, 2020

EUR/USD op laagste niveau in 3 jaar

februari 17, 2020

AEX 17 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 17, 2020

De impact van coronavirus op wereldeconomie

februari 17, 2020

Importtarieven terug op de agenda | 17 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 feb 09:31 Rob Stuiver

4×4 deel IV: Hefboom via callopties

14 feb 13:16 Nico Bakker

Stieren aan de leiding bij Randstad

12 feb 19:03 Jim Tehupuring

Beleggen: gewoon omdat het moet