--- ---

Probiodrug krijgt miljoenen voor onderzoeksstudie met Alzheimer middel

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 20 maart 2019

National Institutes of Health schenkt 15 miljoen dollar.

Probiodrug heeft van de National Institutes of Health (NIH) in de Verenigde Staten 15 miljoen dollar gekregen ter ondersteuning van het uitvoeren van een Fase2b studie met zijn potentiële Alzheimer behandeling, PQ912. Dit meldde het Duitse biofarmaceutische bedrijf met een notering in Amsterdam woensdag voorbeurs.

In deze Fase 2b onderzoeksstudie met een looptijd van 18 maanden worden de werkzaamheid en veiligheid van PQ912 onderzocht bij patiënten met een milde cognitieve stoornis als gevolg van de ziekte van Alzheimer.

De 15 miljoen dollar die het NIH financiert, wordt over een periode van vier jaar uitgekeerd.

"We hopen dat de financiering van de NIH voor PQ912 ook andere investeerders motiveert om ons te steunen", aldus CEO Ulrich Dauer van Probiodrug. "De [financiële] steun van NIH zal belangrijke onderzoeksdata opleveren voor ons therapeutisch concept."

Probiodrug komt op 28 maart met jaarcijfers. Het aandeel sloot dinsdag 0,7 procent lager op 1,49 euro.

Geef een reactie